Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!
Castellà: Malva
Aquest és el vídeo antic (*en el vídeo antic parlo de la flor com a principal part medicinal de la Malva, i aquesta, en la meva opinió, seria més aviat l’arrel (us ho explico en el segon vídeo i en el curs de La Farmaciola), però, en ser un curs pensat sobretot per a principiants, parlava de la flor com a la part medicinal més senzilla d’utilitzar i trobar en herbolaris).
I aquí podeu trobar la versió actualitzada (2022): Malva
a) en via interna -principalment les flors, en infusió-
b) en via externa -les fulles, en cataplasma-
c) en l’àmbit nutritiu
Per temes respiratoris, digestius i glucèmics, el millor és fer una infusió de les flors al 2% (és a dir, 20gr de flors seca per L d’aigua).
Per via externa (llagues, hemorroides…) serà millor fer una decocció amb flors o, encara millor, l’arrel seca al 5% (50grs d’arrel per L d’aigua) i aplicar en forma de compresa (veure mòdul 1).
Ingredients:
Procediment:
La malva s’anomena “mallow” en anglès, i els núvols de llaminadura, “marshmallow”. Coincidència? No pas: els núvols, antigament, es fèien a partir de l’arrel de la malva, el mucílag de la qual substituïa a la gelatina utilitzada actualment. Es cuinava l’arrel en sirop (sucre) i es deixava assecar, fent un dolç enganxós (però no esponjós) especialment utilitzat per a tractar bronquitis i altres afeccions respiratòries en criatures (que, evidentment, no deien pas que no a aquest deliciós remei). Van ser els francesos qui, més tard, van introduir a la recepta la clara d’ou batut.
Si voleu fer-hi una ullada us deixò una recepta de núvols fets amb pols d’arrel de malva (tot i que ja ho compren així, no té gaire mèrit).
Amb ganes de tastar-la! potser és una pregunta tonta que serveix per la resta de plantentes del mòdul. Un cop recollides, es poden guardar a la nevera un parell de dies per utilitzar-les a la cuina? mantenen les propietats? o s’han de consumir el mateix dia de la collita?
Gràcies!!!!
Hola! Sí, les pots guardar com qualsevol fulla verda (sabent que com més soltes estiguin les fulles, com les dels espinacs, més ràpid es fan malbé). Et recomano envoltar-les amb draps de tela humits, aguanten força dies!
Gràcies Berta! així ho faré!
Hola! Podrías contar con un poquito más de detalle cómo se lleva a cabo su uso en cataplasma, porfa? 🦋
Hola, la cataplasma en su versión básica consiste en la planta en cuestión machacada (con mortero, máquina…o con los dientes y saliva) i aplicada directamente. También puedes combinarlo con aceites o geles naturales que desees según el efecto y la complejidad que prefieras. En el curso “la farmaciola de la meva vida” hablo más en detalle de todas las formas de preparación (25% de descuento si ya has hecho este curso con el código MALAHERBA) https://arrelsvoladores.cat/courses/la-farmaciola-de-la-meva-vida/ un abrazo!