Et menjaries un cactus?

Hola! Això és una entrada al blog.
 

Cuinar amb plantes invasores

Receptes amb les fulles/pales i els fruits de la figuera de moro

Fulles de “nopal” arrebossades amb ketchup de figa de moro

Ingredients:

Pel ketchup

  • 2-3 figues de moro
  • 1 llimona
  • 1 cullerada de sucre
  • 1 cullerada de vinagre

Per les fulles arrebossades

  • 2 “pales” de figuera de moro
  • 1 tassa de farina de blat 
  • 1/4 tassa de farina de blat de moro (també podeu fer 1/2 i 1/2)
  • 1 culleradeta de bicarbonat
  • 1 culleradeta de llevat ràpid tipus Royal
  • 1 ou
  • 1 tassa i mitja d’aigua 
  • glaçons
  • Oli d’oliva o de girasol abundant
  • Sal al gust

Procediment:

  1. Pelar les nostres “pales” i figues i netejar bé la superfície on treballarem després.
  2. Triturar les figues de moro i colar-les, descartant les llavors. 
  3. En un cassó, combinar el “suc” de figa de moro amb la resta d’ingredients pel ketchup. Dur a ebullició, abaixar el foc i deixar reduir fins la meitat, remenant sovint. Reservar.
  4. Tallar les nostres pales a tires. Reservar.
  5. En un bol, combinar tots els ingredients per a l’arrebossat, excepte els glaçons, la sal, l’oli i els talls de “pales”. 
  6. Escalfar una paella amb oli abundant (per a fregir). 
  7. Un cop la massa feta, afegir-hi els glaçons i, ràpidament, procedir a sucar-hi els talls de “pala” i a fregir-los (procurant que la massa no s’escalfi per la proximitat amb el foc).
  8. Daurar els talls per banda i banda, girant-los amb pinces antiadherents i amb compte (rellisquen fàcilment pel mucílag!). 
  9. Servir en un plat amb paper de cuina per absorbir l’excedent d’oli i salar. Acompanyar amb el ketchup de figa de moro.



WhatsApp Image 2022-09-19 at 12.10.43

Aprèn més sobre cuina amb plantes silvestres en el meu curs: “Mala herba…ho seràs tu!”


Descobreix tots els cursos

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *