Et menjaries un cactus?
Hola! Això és una entrada al blog.
Cuinar amb plantes invasores
Receptes amb les fulles/pales i els fruits de la figuera de moro
Fulles de “nopal” arrebossades amb ketchup de figa de moro
Ingredients:
Pel ketchup
- 2-3 figues de moro
- 1 llimona
- 1 cullerada de sucre
- 1 cullerada de vinagre
Per les fulles arrebossades
- 2 “pales” de figuera de moro
- 1 tassa de farina de blat
- 1/4 tassa de farina de blat de moro (també podeu fer 1/2 i 1/2)
- 1 culleradeta de bicarbonat
- 1 culleradeta de llevat ràpid tipus Royal
- 1 ou
- 1 tassa i mitja d’aigua
- glaçons
- Oli d’oliva o de girasol abundant
- Sal al gust
Procediment:
- Pelar les nostres “pales” i figues i netejar bé la superfície on treballarem després.
- Triturar les figues de moro i colar-les, descartant les llavors.
- En un cassó, combinar el “suc” de figa de moro amb la resta d’ingredients pel ketchup. Dur a ebullició, abaixar el foc i deixar reduir fins la meitat, remenant sovint. Reservar.
- Tallar les nostres pales a tires. Reservar.
- En un bol, combinar tots els ingredients per a l’arrebossat, excepte els glaçons, la sal, l’oli i els talls de “pales”.
- Escalfar una paella amb oli abundant (per a fregir).
- Un cop la massa feta, afegir-hi els glaçons i, ràpidament, procedir a sucar-hi els talls de “pala” i a fregir-los (procurant que la massa no s’escalfi per la proximitat amb el foc).
- Daurar els talls per banda i banda, girant-los amb pinces antiadherents i amb compte (rellisquen fàcilment pel mucílag!).
- Servir en un plat amb paper de cuina per absorbir l’excedent d’oli i salar. Acompanyar amb el ketchup de figa de moro.
Aprèn més sobre cuina amb plantes silvestres en el meu curs: “Mala herba…ho seràs tu!”
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!